Op zoek naar TPMS sensoren? 

 

Wij hebben deze op voorraad voor alle wagens !         

Wat is TPMS?

Het bandenspanningscontrolesysteem zijn elektronische sensoren die in de wielen gemonteerd worden die continu de bandenspanning van de banden registreert. Zodra de bandenspanning van één van de banden te hoog of te laag is krijgt u automatisch een melding op het dashboard dat er iets mis is. 

Waarom bandenspanningssensoren?

De invoering van de TPMS-sensoren komt voort uit onderzoeken die zijn gedaan naar de oorzaak van diverse ongevallen. Hieruit is naar voren gekomen dat er jaarlijks ruim 24.000 ongevallen gebeuren wat te wijten is aan de bandenspanning. Door de verplichting van de TPMS-sensoren wil de Europese Unie de veiligheid van de weggebruiker bevorderen. 

Twee bijkomende voordelen van de TPMS-sensoren voor de automobilist is het brandstofverbruik en de bandenslijtage. Door continu te rijden met de juiste bandenspanning verbruikt u minder brandstof en met een juiste bandenspanning zullen uw banden minder hard slijten dan wanneer u rijdt met een te lage bandenspanning. 

Welke systeemen zijn er?

Er bestaan 2 soorten TPMS systemen:

  1. Direct TPMS: Dit zijn sensoren die in de band zitten die de spanning en temparatuur meten. Deze worden doorgegeven aan de elektronica van de auto. De sensoren zitten meestal direct achter het ventiel en zijn van
    de buitenkant niet te zien.


  2. Indirect TPMS: Via dit systeem wordt de software van de auto gebruikt (ESP of bijv. ABS) om de bandenspanning te berekenen.